Ételérzékenység: Gluténmentes

Szuper gluténmentes kenyér

20160424_171855-01Miután megsütöttem ezt az isteni kenyeret, már nem is vagyok elkeseredve, hogy kiderült gluténérzékeny vagyok! Nem annyira olcsó, de elég nagy adag lesz belőle és ha hétvégén megsütöm, felszeletelve a fagyasztóba teszem és az egész héten rájárok. Egy baj van, mindenkinek nagyon ízlik, így veszélyben a készlet! 🙂

Tápióka puding

afterfocus_1461523912694-01

A tápióka egy gluténmentes alapanyag maniókagyökérből, amelyből általában édességek készülnek. Magas keményítőtartalma miatt a gyöngyök áttetszővé válnak, plusz a folyadék, amelyben készül, sűrű, pudingos állagot vesz fel. Mivel maga a tápióka semleges ízű, határozottan fűszerezett közegben kell készülnie: ilyenkor magába szív minden ízt és zamatot, ruganyos, lágy kis gombócokká alakul. Ez teszi tökéletes alapanyaggá pudingok készítéséhez: az egyik legfinomabb alkalmazása a gyümölcsös puding!