Zabpelyhes palacsinta

130205_EXP_Pancakes.jpg.CROP.original-originalAz egyik örök kedvenc reggeli a családban! Nagyon kellemes pufi kis palacsinta, ami igazából kisütött zabkása.


Hozzávalók

Elegendő: 12 adag palacsinta

Elkészítés

    Előző este
    1. A zabpehelyre öntjük a tejet egy edényben, fóliával letakarjuk és betesszük a hűtőbe aludni.
    Reggel
    1. Egy külön edényben összekeverjük az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, barnacukrot és fahéjat.
    2. A tojásokat villával felverjük, majd az olvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a zabpelyhes edényhez, végül összekeverjük a száraz anyagokkal.
    3. Forró serpenyőben, olaj és vaj keverékén, közepes lángon mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Egy palacsintához kb. másfél-két kanálnyi masszát tegyünk a serpenyőbe.
    4. A megsült palacsintát végül juharsziruppal meglocsolva, friss gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

    Vélemény, hozzászólás?