Az egyik örök kedvenc reggeli a családban! Nagyon kellemes pufi kis palacsinta, ami igazából kisütött zabkása.
Hozzávalók
Elegendő: 12 adag palacsinta
- 16 dkg Zabpehely
- 5 dl Növényi tej
- 6 dkg Fehér tönköly liszt
- 2 kávéskanál Szódabikarbóna
- 2 kávéskanál Sütőpor
- 1 csipetnyi Só
- 0,5 kávéskanál Őrölt fahéj
- 2 db Tojás
- 8 dkg Vaj (olvasztva)
- 2 evőkanál Juharszirup (a tetejére díszítésnek)
- pár darab gyümölcs (a tetejére díszítésnek)
Elkészítés
Előző este
- A zabpehelyre öntjük a tejet egy edényben, fóliával letakarjuk és betesszük a hűtőbe aludni.
Reggel
- Egy külön edényben összekeverjük az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, barnacukrot és fahéjat.
- A tojásokat villával felverjük, majd az olvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a zabpelyhes edényhez, végül összekeverjük a száraz anyagokkal.
- Forró serpenyőben, olaj és vaj keverékén, közepes lángon mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Egy palacsintához kb. másfél-két kanálnyi masszát tegyünk a serpenyőbe.
- A megsült palacsintát végül juharsziruppal meglocsolva, friss gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.