Zabkeksz dióval

DSC_0009-01Ez egy másik nagy kedvenc nálunk: a zabkeksz frissen is isteni, de fémdobozba zárva akár egy hétig is eláll! Akár ajándékba is adható, de a legjobb hogy a gyerekeknek be lehet tenni reggel, és lesz mit rágcsáljanak tízóraira vagy uzsonnára.

Egy jó kávé mellett pedig a szülőknek is remek délutáni finomság!


Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, majd kis kerek formákat készítünk, ebbe besegíthetnek a gyerekek is! Minddegyik tetejére nyomjunk egy-egy fél diót.
  2. Tepsibe helyezzük a formákat, és 10-12 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Figyeljünk hogy a sütik ne érjenek össze!

Recept megjegyzések

Tipp:

Ha több tésztát keverünk össze, eltehetjük máskorra… A golyókat tálcán megfagyasztjuk, és amikor kőkeményre fagyott, zárható zacskóban fagyasztóban tartjuk. Így aztán majd mindig csak annyit sütünk ki belőle, amennyire éppen akkor szükség van

 

Vélemény, hozzászólás?