Ez egy másik nagy kedvenc nálunk: a zabkeksz frissen is isteni, de fémdobozba zárva akár egy hétig is eláll! Akár ajándékba is adható, de a legjobb hogy a gyerekeknek be lehet tenni reggel, és lesz mit rágcsáljanak tízóraira vagy uzsonnára.
Egy jó kávé mellett pedig a szülőknek is remek délutáni finomság!
Hozzávalók
- 15 dkg Zabpehely
- 9 dkg Kókuszvirágcukor
- 10 dkg Zabpehelyliszt
- 1 db Tojás
- 1 kávéskanál Szódabikarbóna
- 2 teáskanál Fahéj
- 1 gramm Himalaya só
- 15 dkg Vaj
- 10 dkg Étcsokoládé
- pár darab Dió (félbevágva, a tetejére díszítésnek)
Elkészítés
- A hozzávalókat összekeverjük, majd kis kerek formákat készítünk, ebbe besegíthetnek a gyerekek is! Minddegyik tetejére nyomjunk egy-egy fél diót.
- Tepsibe helyezzük a formákat, és 10-12 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Figyeljünk hogy a sütik ne érjenek össze!
Recept megjegyzések
Tipp:
Ha több tésztát keverünk össze, eltehetjük máskorra… A golyókat tálcán megfagyasztjuk, és amikor kőkeményre fagyott, zárható zacskóban fagyasztóban tartjuk. Így aztán majd mindig csak annyit sütünk ki belőle, amennyire éppen akkor szükség van ☺