Tápióka puding

afterfocus_1461523912694-01

A tápióka egy gluténmentes alapanyag maniókagyökérből, amelyből általában édességek készülnek. Magas keményítőtartalma miatt a gyöngyök áttetszővé válnak, plusz a folyadék, amelyben készül, sűrű, pudingos állagot vesz fel. Mivel maga a tápióka semleges ízű, határozottan fűszerezett közegben kell készülnie: ilyenkor magába szív minden ízt és zamatot, ruganyos, lágy kis gombócokká alakul. Ez teszi tökéletes alapanyaggá pudingok készítéséhez: az egyik legfinomabb alkalmazása a gyümölcsös puding!


Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet.
  2. Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul.
  3. Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne.
  4. Bármilyen friss gyümölccsel, vagy gyümölcspürével rétegezhetjük az elkészült tápióka pudingot, langyosan tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?