Tabbouleh saláta (Bulgur saláta)

Image1A közel-keletről származó saláta eredetileg előételként szolgált, de diéta során akár főételnek is fogyasztható.


Hozzávalók

  • 0,5 csésze Bulgur
  • 2 db Paradicsom
  • 1 db Kígyóuborka
  • 3 szál Újhagyma
  • 2 nagy csokor Petrezselyem
  • Menta
  • 3 evőkanál Olivaolaj
  • 1 evőkanál Citromlé
  • 0,5 csipet
  • 0,5 csipet Bors

Elkészítés

  1. A bulgurt megfőzzük, tálba tesszük.
  2. A paradicsomokat és az uborkát apróra vágjuk. Az újhagymát,mentát és a petrezselymet felaprítjuk.
  3. Az egészet összekeverjük.
  4. Öntet: A citromlevet összekeverjük az olívaolajjal,sózzuk,borsozzuk,ráöntjük a salátára.

Recept megjegyzések

Tipp: az eredeti recept bulgurral készül és ezért gluténérzékenyeknek nem ajánlott, DE: igény szerint a bulgur kicserélhető quinoa-val, és ez esetben a gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Egyébént a bulgur búzatöret, a quinoa pedig egy “pszeudogabona” vagy más néven álgabona. Egy olyan növény, ami rendszertanilag nem a gabonafélék családjába tartozik és eredendően gluténmentes.

Vélemény, hozzászólás?