Miután megsütöttem ezt az isteni kenyeret, már nem is vagyok elkeseredve, hogy kiderült gluténérzékeny vagyok! Nem annyira olcsó, de elég nagy adag lesz belőle és ha hétvégén megsütöm, felszeletelve a fagyasztóba teszem és az egész héten rájárok. Egy baj van, mindenkinek nagyon ízlik, így veszélyben a készlet! 🙂
Hozzávalók
- 200 gramm mandulaliszt
- 180 gramm Tökmagliszt
- 80 gramm tökmag
- 200 gramm barna rizsliszt
- 85 gramm Napraforgómag
- 3 evőkanál ütifűmaghéj
- 3 evőkanál szárított fűszerkeverék (pl. provance-i)
- 2 evőkanál Chia mag
Elkészítés
Előkészítés
- A mandulalisztet és a tökmaglisztet összekeverem, majd hozzáadom a többi száraz hozzávalót. Végül hozzá kell adni még 600ml hideg vizet, és jól összekeverni.
Sütés
- Egy órát pihentetni kell, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tenni. Körülbelül 5-7 cm magas legyen, majd sütni 180 fokos légkeveréses sütőben, kb 1 órán keresztül.
Tálalás
- Narancs lekvárral, avokádó krémmel isteni!!!