Hozzávalók
- 15 dkg Gluténmentes liszt (én Nutri free kenyér lisztet használtam)
- 2 evőkanál Kukoricakeményítő
- 1 mokkás kanál Sütőpor
- 3 evőkanál Szezámmag
- 2 db Tojás
- 1 kávés kanál Só
- 6 dkg Kókuszolaj
- 8 dkg Növényi tejszín (rizs vagy kókusztejszín)
Elkészítés
- Forrósítsuk be a sütőt. Közben a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást habosítsuk fel a kókuszolajjal, majd tovább keverjük a tejszínnel és a sóval. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és robotgéppel csomómentesre keverjük.
- A masszát töltsük egy nejlon zacskóba (uzsonna zacskó), pici nyílást vágjunk a sarkára. Határozott mozdulattal nyomjunk ki ropikat vagy perecet egy sütőpírral bélelt tepsire. 180 C-on süssük aranysárgára. (8-10 perc)
- Vigyázat! A kókuszzsír miatt gyorsan pirul.