Hozzávalók
Elegendő: 6 zsemléhez
- Zsemlébe
- 250 gramm Nutri free Mix per pane Fibra (Gm liszt)
- 2 evőkanál Tökmagliszt
- 2 evőkanál Szezámliszt
- 2 evőkanál Szezámmag
- 1 evőkanál Útifű maghéj
- 300 ml Víz
- 1 kávéskanál Só
- 2 dkg Élesztő (ha friss, vagy fél csomag szárított)
- 1 kávéskanál Cukor
- 1 evőkanál Tökmagolaj
- 1 kávéskanál Almaecet
- Zsemle tetejére
- 1 evőkanál Kókuszolaj
- 1 evőkanál Napraforgómag
- 1 evőkanál Szezámmag
Elkészítés
Előkészítés
- Az útifűmaghéjat két evőkanál hideg vízzel elkeverem, 10 percig állni hagyjuk.
- 1 dl langyos vízben elkeverem az élesztőt, felfuttatjuk.
- Közben a liszteket, a szezámmagot összekerjük. A sót feloldjuk a maradék vízzel.
- A liszteket robotgéppel összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a vízzel. Amikor már egynemű, tejföl sűrűségű a massza, alaposan dolgozzuk bele az olajat.
Sütés
- Vizes kézzel 6 db kis zsömlét formázunk. Tetejét lekenjük az olvasztott kókuszolajjal, és beleforgatjuk a magkeverékbe. Zsírpapírral ellátott tepsire téve egy vízzel spriccelt magas peremű tepsivel letakarjuk.
- A sütőt 30 fokra melegítjük, aztán behelyezzük és kb. 45 percig 30 fokos sütőben kelesztjük. Majd letakarva kiemeljük a sütőből.
- A sütőt 175•C-ra forrósítsuk fel, és letakarva 25 percig sütjük ebben a gőzös térben.
- Végül levesszük tetejéről a tepsit, és kb. 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.