Gluténmentes szezámos korpás zsemle

snapseed-03


Hozzávalók

Elegendő: 6 zsemléhez

Elkészítés

    Előkészítés
    1. Az útifűmaghéjat két evőkanál hideg vízzel elkeverem, 10 percig állni hagyjuk.
    2. 1 dl langyos vízben elkeverem az élesztőt, felfuttatjuk.
    3. Közben a liszteket, a szezámmagot összekerjük. A sót feloldjuk a maradék vízzel.
    4. A liszteket robotgéppel összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a vízzel. Amikor már egynemű, tejföl sűrűségű a massza, alaposan dolgozzuk bele az olajat.
    Sütés
    1. Vizes kézzel 6 db kis zsömlét formázunk. Tetejét lekenjük az olvasztott kókuszolajjal, és beleforgatjuk a magkeverékbe. Zsírpapírral ellátott tepsire téve egy vízzel spriccelt magas peremű tepsivel letakarjuk.
    2. A sütőt 30 fokra melegítjük, aztán behelyezzük és kb. 45 percig 30 fokos sütőben kelesztjük. Majd letakarva kiemeljük a sütőből.
    3. A sütőt 175•C-ra forrósítsuk fel, és letakarva 25 percig sütjük ebben a gőzös térben.
    4. Végül levesszük tetejéről a tepsit, és kb. 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

    Vélemény, hozzászólás?