Gesztenyelisztes palacsinta

snapseed-03Gluténmentes palacsinta gesztenyelisztből. Nem csak gluténérzékenyeknek: nagyon finom és kiadós, de remélhetőleg feleannyira sem hízlal! 🙂


Hozzávalók

Elegendő: 15 darab palacsinta

  • Előkészítés
  • 9 evőkanál Gesztenyeliszt (púpozott evőkanál!)
  • 6 darab Tojás
  • 3 csipet
  • 1 evőkanál Kókuszvirágcukor
  • 1 deciliter Növényi tej
  • 1 deciliter Víz
  • 0,5 evőkanál Kókuszzsír (25 fok felett folyékony)
  • Sütés
  • 1 evőkanál Kókuszzsír

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, géppel vagy kézzel. Előbb az összes többit, majd a végén a gesztenyelisztet.
  2. Kókuszzsíron (kevés kell alá!) kisütjük.
  3. Tölteléknek a szokásos lekvár variációk mellett Agávé szirup, vagy gyógynövényes méz is remekül bejön!

Vélemény, hozzászólás?