Az egyik leggyorsabban elkészíthető étel ebben a szezonban!
Az egyik leggyorsabban elkészíthető étel ebben a szezonban!
Miután megsütöttem ezt az isteni kenyeret, már nem is vagyok elkeseredve, hogy kiderült gluténérzékeny vagyok! Nem annyira olcsó, de elég nagy adag lesz belőle és ha hétvégén megsütöm, felszeletelve a fagyasztóba teszem és az egész héten rájárok. Egy baj van, mindenkinek nagyon ízlik, így veszélyben a készlet! 🙂
A tápióka egy gluténmentes alapanyag maniókagyökérből, amelyből általában édességek készülnek. Magas keményítőtartalma miatt a gyöngyök áttetszővé válnak, plusz a folyadék, amelyben készül, sűrű, pudingos állagot vesz fel. Mivel maga a tápióka semleges ízű, határozottan fűszerezett közegben kell készülnie: ilyenkor magába szív minden ízt és zamatot, ruganyos, lágy kis gombócokká alakul. Ez teszi tökéletes alapanyaggá pudingok készítéséhez: az egyik legfinomabb alkalmazása a gyümölcsös puding!
Gluténmentes palacsinta gesztenyelisztből. Nem csak gluténérzékenyeknek: nagyon finom és kiadós, de remélhetőleg feleannyira sem hízlal! 🙂
Ez egy másik nagy kedvenc nálunk: a zabkeksz frissen is isteni, de fémdobozba zárva akár egy hétig is eláll! Akár ajándékba is adható, de a legjobb hogy a gyerekeknek be lehet tenni reggel, és lesz mit rágcsáljanak tízóraira vagy uzsonnára.
Egy jó kávé mellett pedig a szülőknek is remek délutáni finomság!
Ez a kenyér saját receptem. Évek óta kísérletezem a legtökéletesebb teljes kiőrlésű kenyér elérése érdekében, mivel a gyerekek nem eszik meg a nagyon tömör, sűrű kenyereket (ezért tesznek bele a pékségben finomlisztet, nagyon ritka, amelyikben nincs). Ebben viszont egyáltalán nincs finomliszt, csak és kizárólag teljes kiőrlésű, mégis szaftos és rugalmas, és nem csak egészséges, hanem finom is.