Archívumok: Receptek

Szuper gluténmentes kenyér

20160424_171855-01Miután megsütöttem ezt az isteni kenyeret, már nem is vagyok elkeseredve, hogy kiderült gluténérzékeny vagyok! Nem annyira olcsó, de elég nagy adag lesz belőle és ha hétvégén megsütöm, felszeletelve a fagyasztóba teszem és az egész héten rájárok. Egy baj van, mindenkinek nagyon ízlik, így veszélyben a készlet! 🙂

Tápióka puding

afterfocus_1461523912694-01

A tápióka egy gluténmentes alapanyag maniókagyökérből, amelyből általában édességek készülnek. Magas keményítőtartalma miatt a gyöngyök áttetszővé válnak, plusz a folyadék, amelyben készül, sűrű, pudingos állagot vesz fel. Mivel maga a tápióka semleges ízű, határozottan fűszerezett közegben kell készülnie: ilyenkor magába szív minden ízt és zamatot, ruganyos, lágy kis gombócokká alakul. Ez teszi tökéletes alapanyaggá pudingok készítéséhez: az egyik legfinomabb alkalmazása a gyümölcsös puding!

Fügés-diós golyók

Késes robotgépben 1-2 marék diót megdarálunk, hozzáadunk fél csésze datolyát, fél csomag darabolt fügét, 1 csésze kókuszreszeléket, 1/4 cs.kakaót, 1-2 evőkanál kókuszzsírt. Jól összedaráljuk, majd golyókat formálunk belőle, kakaóba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.

Málnás-zabpelyhes turmix

Tegyünk turmixgépbe 1 db banánt,2 evőkanál fagyasztott gyümit (málna,szeder,eper,stb.), fél csésze zabpelyhet, 1 evőkanálv mézet, fél csomag natúr joghurtot, pici kókusz vagy soya vagy zabtejet.
Turmixoljuk habosra 1-2 perc alatt.

Zabkeksz dióval

DSC_0009-01Ez egy másik nagy kedvenc nálunk: a zabkeksz frissen is isteni, de fémdobozba zárva akár egy hétig is eláll! Akár ajándékba is adható, de a legjobb hogy a gyerekeknek be lehet tenni reggel, és lesz mit rágcsáljanak tízóraira vagy uzsonnára.

Egy jó kávé mellett pedig a szülőknek is remek délutáni finomság!

100% teljes kiõrlésû kenyér/ zsemle

Ez a kenyér saját receptem. Évek óta kísérletezem a legtökéletesebb teljes kiőrlésű kenyér elérése érdekében, mivel a gyerekek nem eszik meg a nagyon tömör, sűrű kenyereket (ezért tesznek bele a pékségben finomlisztet, nagyon ritka, amelyikben nincs). Ebben viszont egyáltalán nincs finomliszt, csak és kizárólag teljes kiőrlésű, mégis szaftos és rugalmas, és nem csak egészséges, hanem finom is.